Waarom Ierland?

‘Echt mijn mooiste golfreis ooit’ verzuchten zelf de meest verwende golfreizigers vaak. ‘The Emerald Island’ staat bol van prachtige natuur en haar inwoners zijn hartelijke mensen. Ieren zijn trots op hun land en hebben tegelijk zelfspot. Gelukkig zijn ze ook op de golfbaan zichzelf. Men ziet er green fee spelers graag komen en de omgangsvormen zijn gemoedelijk. Fáilte, het Ierse woord voor welkom, ben je ook in de pub, waar jong en oud zich nog steeds verzamelt bij levende muziek.

Graag inventariseer ik in een persoonlijk gesprek je wensen, zodat ik je een Ierland golfreis advies op maat kan geven.

Guido van Reijen, eigenaar Hitabrick, 06-20439557

Een golfreis naar Ierland is dichterbij dan je denkt
Binnen 5 kwartier sta je op Dublin, Belfast of Cork Airport. Elk uur vertrekt er wel een vlucht en door de concurrentie tussen KLM, Aer Lingus, Easyjet en Ryanair zijn deze zeer betaalbaar. Daarom is Ierland is de ideale golfbestemming voor een lang weekend of een midweek.

Een golfreis naar Ierland is voordeliger dan je denkt
De green fee prijzen liggen laag, gemiddeld rond de €40, de kwaliteit is hoog. Slechte greens kom je niet tegen. Uiteraard zijn prijsstijgingen aan een aantal ‘bucket list’ banen als Ballybunion en Tralee niet voorbij gegaan. Hier staat tegenover dat je waar voor uw geld krijgt.

In Ierland is het weer beter dan je denkt
Dankzij de warme golfstroom heeft Ierland een mild klimaat en zijn de banen eigenlijk het hele jaar rond in uitstekende conditie. Maar de periode die wij voor een Ierland golfreis aanraden is van eind april t/m begin oktober. Dat het altijd regent in Ierland is een sprookje: het weer is vergelijkbaar met Nederland, het zuidoosten kent zelfs meer zonuren dan Nederland.

GUIDO VAN REIJEN

Vanaf het moment dat ik in 1997 mijn eerste voet op een golfbaan in Ierland zette was ik verkocht. Kort daarna zegde ik mijn baan op en startte TEE Travel, golfspecialist voor golfreizen naar Ierland en later ook Schotland en Wales. TEE Travel groeide later, onder de naam Golftime Travel, uit tot een toonaangevende algemene golf tour operator.

Ik behield echter altijd een zwak voor de gezelligheid en authenticiteit van Golfen in Ierland. Daarom heb ik, nadat ik Golftime in 2013 had verkocht, mijn oude passie weer opgepakt met als doel meer mensen kennis te laten maken met de magie van Ierland.

Vragen over golfen in Ierland? Bel me gerust op 06-20439557 of mail guido@hitabrick.nl