Het Zuidwesten – Cork & Kinsale

Cork wordt wegens de rechtstreekse vluchten vanuit Schiphol vaak gebruikt als de gateway naar Killarney. Maar ook Cork zelf is een leuke bestemming voor een korte golfvakantie. Niet in de laatste plaats door de nabijheid van de spectaculaire Old Head of Kinsale Golf Links. Op The Old Head kun je tegenwoordig ook in luxe suites verblijven. Cork is de tweede stad van de Ierse Republiek. Veel kleiner dan Dublin, maar bruisend van het leven. Net buiten de stad ligt het vijfsterren Fota Island Golfresort. Van hieruit kun je makkelijk de andere topbanen rond Cork spelen: Cork Golf Club en Castlemartyr.

Hoe kom ik er?

Vanaf Schiphol gaan er dagelijks rechtstreekse vluchten naar Cork Airport. De vliegtijd is een uur en twintig minuten. In de meeste gevallen kunnen we een ochtendvlucht heen combineren met een middagvlucht retour om zo uw verblijf optimaal te benutten.

The Old Head Golf Links ***** – Kinsale

  • 1 nacht twin/double room B&B o.b.v. 2 personen
  • 2 green fees The Old Head Golf Links

Prijs per persoon: v.a. € 449

Exclusief eventuele weekend toeslagen hotel en green fees

The Old Head Golf links is een ‘once in a lifetime experience’. Op dit schiereiland drie kwartier ten zuiden van Cork biedt de ene hole nog meer spektakel dan de andere. Sinds en aantal jaren kun je op The Old Head ook genieten van een totaal-ervaring. Ontwaken in een van de tien luxe suites direct aan de baan is voor weinigen weggelegd. Boek daarom direct als de agenda in september opengaat om een plaatsje te bemachtigen.

Fota Island Golf resort ***** – Cork

  • 3 nachten twin/double room B&B o.b.v. 2 personen
  • 3 green fees (Fota Island, Cork GC en Castlemartyr GC)

Prijs per persoon: v.a. € 459
Exclusief eventuele weekend toeslagen hotel en green fees

De Fota Island Golf Club was gastheer van het Irish Open in 2001 en 2002. De baan met 3 lussen van 9 holes en een stijlvol clubhuis is aangelegd op een geweldig landgoed en voortreffelijk onderhouden. In 2006 werd een vijfsterren hotel op het resort geopend. Achter de moderne façade vind je een warm, gezellig hotel met alle faciliteiten en comfortabele kamers.

Het hotel is ideaal voor een korte golf/city break. Vanuit het hotel ben je namelijk in 15 minuten in het centrum van Cork, 10 minuten naar de Cork Golf Club (1888) en in 20 minuten bij de nieuwe, uitdagende Castlemartyr GC. Naar het vliegveld is het slechts 20 minuten.